Yli-ikäisyyssääntö PoPe:n sarjoissa

Joukkue voi hakea vapaamuotoisella kirjallisella anomuksella poikkeuslupaa yli-ikäiselle pelaajalle edustaa ko. joukkuetta alueen sarjatoiminnassa. Anomus toimitetaan alueen Pohjanmaan Pesikselle ennen joukkueen ensimmäistä peliä. Tämän jälkeen yli-ikäisyyslupaa voi hakea kirjallisesti ainoastaan poikkeusmenettelykäytännöllä alueen kilpailupäälliköltä.

Yli-ikäislupia voi olla hyväksyttynä joukkuetta kohden rajattomasti, mutta enintään kaksi yli-ikäistä pelaajaa voi olla nimettynä pöytäkirjaan ottelua kohden. Vain toinen yli-ikäisistä pelaajista voi olla pelinumerolla 1-9 ja toisen on oltava jokerina. Yli-ikäistä pelaajaa ei voi myöskään peluuttaa peleissä lukkarina.

Ottelupöytäkirjaan tulee merkitä Y-kirjain yli-ikäisen pelaajan nimen kohdalle.

Yli-ikäisluvan hakemisen perusteluna ei voi olla kilpailulliset tavoitteet. Yli-ikäinen pelaaja voidaan määritellä pelaavaksi lähtökohtaisesti vain yhdessä juniorijoukkueessa. Lisäksi hän voi lähtökohtaisesti olla vain vuoden yli-ikäinen eikä hänelle voi lähtökohtaisesti olla omassa seurassaan oman ikäluokkansa juniorijoukkuetta. Myönnetty yli-ikäisyyslupa on voimassa aina ko. pelikauden ja se on voimassa vain ko. alueen kilpailutoiminnassa, ei valtakunnallisilla leireillä.

Joukkue joka rikkoo em. säännöksiä, tuomitaan automaattisesti häviämään ko. ottelu jaksoin 2 – 0, jaksotulosten ollessa 1-0. Toistuvasta laiminlyönnistä seuraa automaattinen sarjasta poissulkeminen sekä muut mahdolliset sanktiot.