Urheiluakatemia

 

 

 

 

Etelä-Pohjanmaan urheiluakatemia on laaja maakunnallinen yhteistyöverkosto, joka kehittää ja tarjoaa monipuolisia ja laadukkaita palveluita opiskelun ja kilpaurheilun kokonaisvaltaiseen yhdistämiseen ja tasapainottamiseen. Akatemia kattaa kaikki koulumuodot toisen asteen oppilaitoksista aina yliopistotasoiseen opiskeluun, ja on tarkoitettu tavoitteellisille ja motivoituneille kansalliseen ja kansainväliseen menestykseen pyrkiville urheilijoille.

Akatemia tukee aikuistuvan nuoren urheilijan kasvua ja taitoa hallita elämäänsä ja pyrkii ehkäisemään urheilijoiden opiskelujen pitkittymistä. Urheilu­akatemian keskeisiä käytännön tehtävä­alueita ovat urheilijoiden päivittäisharjoittelun suunnittelun, toteutuksen ja yksilöllisen seurannan kehittäminen sekä urheilijoiden opintomahdolliuuksien, harjoitteluolosuhteiden ja tuki-palvelujen parantaminen.

Urheiluakatemiatoiminta on osa suomalaista huippu-urheilujär-jestelmää ja sitä koordinoi Suomen Olympiakomitea. Olympiakomitea on myöntänyt Etelä-Pohjanmaan urheiluakatemialle Huippu-urheiluakatemian statuksen.

Tutustu Etelä-Pohjanmaan Urheiluakatemiaan täällä.